ANTALYA / KEPEZ - Mevlana İlkokulu

TARİHÇE

Okulumuz 1989 yılında Demirgül İlköğretim Okulu adıyla kurulmuştur.

Demirgül Yapı Kooperatifinin 1985 yılı genel kurulunda kooperatif arsası üzerinde bir ilkokul yeri ayrılması ve Belediye İmar Müdürlüğü ile görüşülerek imar planının hazırlanmasına karar verilmiştir.

Kooperatifin 1988 genel kurulunda ayrılan okul arsası üzerinde bir ilkokul yaptırılması doğrultusunda yeni bir karar alınmıştır. Bu karar üzerine Demirgül Yapı Kooperatifi yöneticileri ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışmaları sonucunda okulun yaptırılması uygun görülerek 1989 Haziran ayında yapımına başlanmıştır.

Daha sonra Demirgül İlkokulu olarak adlandırılan okul, Milli Eğitim Müdürü Esat Sağcan ve Demirgül Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ünsal'ın da özel gayretleri sonucunda,15 Ekim 1989 tarihinde eğitim ve öğretime açılmıştır.

Okulumuz o zamandan bu yana değişikliğe uğramadan eğitim öğretime devam ederken ülke çapında başlatılan 8 yıllık kesintisiz eğitim politikası gereği Mayıs 1998'de yeni derslik inşaatı başlamış olup Eylül 1998'de hizmete açılmıştır.

1997-1998 eğitim öğretim yılında ilköğretim okulu olarak faaliyete geçmiştir.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Demirgül İlköğretim Okulu ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmış olup eski bina Demirgül Ortaokulu, yeni bina ise Demirgül İlkokulu olarak hizmete devam etmektedir.

2014 Yılı yaz aylarında okulumuz tadilat ve tamirattan geçerek çatısı, tüm tuvalet ve lavaboları, dış cephe boyası ve tüm sınıf ve koridorların 1.20 m lik kısmında fayans kaplaması yapılmıştır.

Demirgül İlkokulu adı Valilik Makamının 12/12/2014 tarih ve 6387320 sayılı OLUR'u ile Mevlana İlkokulu olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 22.01.2015 - Güncelleme: 11.04.2023 12:21 - Görüntülenme: 2579